27 Şubat 2009 Cuma

"Catalonia is not Spain!"



"What I think is this, Catalonia is not Spain, it is something else, it is something you must feel! Barcelona is another story. When you arrive here from Arsenal, you are surprised to see so many people. It is a shock. You have to live it to understand it." (kaynak)

Bu sözler, Barcelonismo öğretisini iliklerine kadar hissetmiş birine, Thierry Henry'ye ait!


Bu sözleri duyunca yıllar evvel yaşanan bir hadise geliverdi aklıma. Adını hatırlayamıyorum. Bir yazıda okumuştum; kendisi 60'lı ya da 70'li yıllarda Beşiktaş'ta sağ€/sol açık oynayan bir abimiz. Yalnız "sağ/sol açık" yazmamın sebebi, her iki ayağını da çok iyi kullanmasından ileri gelmiyor. Anlatayım.
Şimdi ki İnönü'yü düşünelim: Maçların ilk yarıları hep deniz tarafındaki kaleye hücum eder ya bizim takım, ordan ele alalım. Bu abimiz ilk yarı sol açığa konuşlanıyor zira "halk" maçı şimdiki kapalı tribünden izliyor, diğer yanda ise şeref tribünü var. İkinci yarı ise "halkından kopamayan" abimiz bu sefer de sağ kanata geçiyor zira şeref tribünü önünde oynamak fena halde şerefine dokunuyor ve halkın izlediği tribünlerin önünde koşturmaya devam ediyor! (*Ne kadarı doğru ne kadar yanlış bilemiyorum ama çok histerik geliyor bana bu hikaye. Protokolden her daim uzak duran, sadece halkının önünde top koşturan ve bu uğurda farklı mevkilerde oynayan bir gönül adamı! Tam da Beşiktaş'a, Beşiktaş'lılığa uyan cinsten...)

Motamot uymasa da, çağın/takımların farklılıkları bariz bir şekilde ortada olsa da duyarlılık aynı duyarlılık. Aslında Henry, bu sözleriyle; Katalan halkının gerçeklerini içselleştirdiğini gösteriyor. En azından FC Barcelona forması altında salt spor yapmadığının farkında. İspanya'ya, Katalunya'ya, Fc Barcelona'ya çoktan uyum sağlamış ve "halkın önünde" top koşturmaya başlamış sanki!

5 yorum:

stalker dedi ki...

bahsettiğin futbolcu metin kurt yanılmıyorsam.. maalesef gsde oynamış bi abimizdir..

baschar dedi ki...

Eyvallah Kronstadtlı...

Ben aklımda kalanlarla yazdığım ve bu "çizgi adamı", "halkın önünde oynama" olayını Beşiktaş'a, Beşiktaşlılığa da ister istemez yakıştırdığım için Beşiktaşlı bir futbolcu olduğunu düşünmüştüm. Değilmiş.
Yıllardır sol siyasetin içinde olan, Türk futbolunda ilk ve belki de tek isyanı başlatmış "rahatsız" futbolcu Metin Kurt'a dair bir vakaymış. Burdan düzeltelim.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

unlock iphone 4
iphone 4 unlock
how to unlock iphone 4

http://nationaldefencemedal.webs.com/apps/profile/75293757/ http://buffdirectory.com/muscleforum/index.php?action=profile;u=425928
I just got my first computer and I want to protect it the best I can with Anti-viruses, spyware, firewall and anything else that might affect my computer. It's an Acer Laptop with Windows 7, 3GB. What's the best Anti-Virus, Spyware and Firewall protection out there? Please help. Thanks!
unlock iphone 4 iphone 4 unlock

unlock iphone 4 [url=http://unlockiphone421.com]unlock iphone 4[/url] unlock iphone 4 iphone 4 unlock

Adsız dedi ki...

it is highly unlikely that a windows virus is going to affect a mac. the virus might spred to the mac partition but as long as the virus was made for windows it is not going to cause any harm to the mac
łodzie motorowe sprzedaż łodzie motorowe producent łodzie wędkarskie allegro

łódź wiosłowa , [url=http://galionboats.pl]łodzie motorowe wędkarskie[/url] , łodzie motorowe allegro